Szeress, és élj lelkiismereted szerint!

Putnoki Tibor 1946-ban született Mándokon, Magyarországon. 1994-ben egy betegség kapcsán kórházba került és ott egy 9 percig tartó halálközeli élményt élt át. Egy olyan megtapasztalást, amely nem csak az ő életét változtatta meg gyökeresen, de egy egész életre szóló küldetést is adott számára:

 
 

„Szólni kellene az embereknek, hogy ne így éljenek, ne így cselekedjenek!”

Hogy formába öntse szándékát, létrehozta a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítványt, amelynek nemcsak alapítója, hanem hétköznapi munkása is.


Tevékenységi területei: tanatológia, tapasztalati filozófia, könyv- és dokumentum írás, halálközeli élmények (átélő), IANDS előadások (előadó), egészségmegőrzés, önismeret és hagyományőrzés.

  • Tanítása középpontjában az Ember, az emberség áll.
  • Vallja, hogy a szeretet megélésének leghitelesebb módja a cselekvés, nem csak beszélni, hanem segíteni, és az odafordulást tettekbe átültetni.

 
 

Érdemes végignézni…

 
 

Szeretettel várunk Putnoki Tibor előadásaira!

A kezdetek óta Tibor több ezer emberrel osztotta meg a halálközeli élmény során átélt tapasztalatait. Több mint 1000 előadást tartott szerte a világban – Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, a Vajdaságban, Ausztriában, Svájcban, Németországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Törökországban, Dél-Afrikában, az Amerikai Egyesült Államokban, stb.

 
 

A teljesség igénye nélkül…

Az alábbi YouTube oldalakon megtekinthető Tibor előadásainak egy része, melyek a 9 percig tartó halálközeli élményével kapcsolatosak, érintve az emberség, szeretet, becsületben élés témakörét. Az előadások élőben és utólag visszanézve is mindig újat nyújthatnak, mindig meghallhatunk bennük valami újat, amit beépíthetünk a hétköznapjainkba, egy teljesebb, boldogabb életért…


„A halál megtapasztalása a legtisztább, legcsodálatosabb, legmagasabb szintű tudatállapot, amit még életünkben megtapasztalhatunk. A legmagasabb igazság, a legmagasabb öröm. Az élmény messze meghaladja az elmét, megszűnik a dualitás. Itt nincs más, csak a fény, a gyönyör, a szeretet és a boldogság. Nem is nagyon akar innen már senki visszatérni a fizikai világ kötöttségekkel teli létállapotába.”

2016 IANDS (Halálközeli Állapotokat Kutató Nemzetközi Szövetség) konferencia

Tibor Putnoki went through a profound near-death experience in 1994. His NDE lasted for 9 minutes. This experience not only changed his earlier life entirely, but also gave an inspiration for the rest of his life: “People need to be told, they need to know, not to live and act as they do, and I did”. Tibor Putnoki is the Founder and Spokesperson of Light of Love Public Benefit Foundation, which is the IANDS Affiliate Group in Hungary.

 
 

Mit mondanak az előadásokon résztvevők?

 
 

Könyvajánló…

Szeretettel ajánljuk az alapítványunk kiadásában megjelent könyveket. További információt az alapitvany@live.com címen kérhet.


Fantasztikus időutazás a jelenből a több ezer évvel ezelőtti Bükkbe. A szürkeköpeny segítségével testközelből figyelhetjük meg, hogyan élte az ősember és környezete a mindennapokat: vajon ki győzött a kardfogú tigris és a medve küzdelmében? Mi az a pirosvirág? Kik voltak az őskori titkok tudói?


9 éves kortól ajánljuk, de a felnőttek is megtalálhatják benne a titkokat!


„Most nem látnak minket. Környezetünk számára nem létezünk. Hallunk, látunk mindent, sőt, utazhatunk is e szürkeköpeny alatt úgy, hogy egy lépést sem kell tennünk. Megcsodálhatjuk közelről az ősembereket a Bükkben, részt vehetünk az életükben. De nem avatkozhatunk bele az eseményekbe, hiszen akkor megváltoztatnánk a történelmünket. Láthatsz, hallhatsz mindent, de senkinek, semminek sem segíthetsz. Így is szeretnéd?”


Meglepődnénk, ha pontosan tudnánk, hogy milyen sokan élnek át a világon halálközeli élményt. A legtöbb ember ugyan nem mer, vagy nem tud beszélni róla, mégis egyre több beszámoló, leírás, vagy éppen tudományos kutatás jelenik meg ebben a témakörben. Ez a könyv mégis különbözik az eddigiektől: Putnoki Tibor több mint húsz évvel ezelőtt élte át azt az élményt, amely nem csak az ő életét változtatta meg gyökeresen, de egész életére szóló küldetést is adott számára: „Szólni kellene az embereknek, hogy ne így éljenek, ne így cselekedjenek!” Azóta járja a cselekvő szeretet útját, és létrehozta az Alapítványunkat, amely a legegyszerűbbnek tűnő, mégis talán a legnehezebb feladatot tűzte zászlajára: saját példán keresztül megmutatni, hogy az ember a szeretetben élésre, a boldogságra lett teremtve, és képes is ennek megfelelően élni. Nem kell hozzá különleges tudás vagy képzettség: a Szeretet mindannyiunké, és minden élethelyzetben lehetőségünk van megélni azt – csak a mi döntésünkön múlik.


A könyv magyar-angol, angol-német és angol-spanyol kiadásban elérhető.


„Mester tanítványára nézett, de ő nem szólt semmit. A csend elmélyült. Se madár, se rovar nem törte meg, mintha az egész világ Tanítvánnyal együtt várakozna.
– Ebben a könyvben egy történet lakozik – folytatta a mester. – Egy ember története, aki vállalva sorsát nyitottá vált arra, hogy eggyé váljon egy Lénnyel. Ez a kinyílás, mondhatni nyitódás, nem hétköznapi egyszerű esemény, hanem embert próbáló kínok és helyzetek sora. A folyamat neve, amelyben Ég és Föld összeér, és az ember megleli Önmagát: Nyitódás. Készülj fel egy különös utazásra. Akár álmodban, most is furcsa dolgokkal fogsz találkozni. Ne kérdőjelezd meg a hallottakat, hanem fogadd el, ami történt, és engedd, hogy hasson rád. Készen állsz rá, hogy új ajtó táruljon fel előtted?
– Igen.
– Figyelmeztetlek, ha belépsz, már semmi sem lesz olyan, mint ­régen. A világ, és benne a Te világod, mindörökre megváltozik. Átértékelődik minden. Akarod-e?”